Deska do krojenia to jeden z najważniejszych elementów wyposażenia każdej kuchni, a także niezbędny akcesorium w...
Zastosowanie olejków eterycznych w kuchni
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób odkrywa niezwykłe właściwości olejków eterycznych, które można wykorzystać...
„Korea od kuchni” Anity Raszki, recenzja. Dlaczego to jedna z najcudowniejszych książek kulinarnych?
Lubicie kuchnię orientalną i szukacie dobrej książki kucharskiej w tym temacie? "Korea od kuchni" Anity Raszki to...
Zdrowe przekąski na imprezę: pomysły i przepisy, które zaskoczą Twoich gości
Zdrowe przekąski to doskonały sposób na urozmaicenie imprezowego menu i zapewnienie gościom zdrowej alternatywy dla...
Przewodnik po rodzajach kawy: poznaj różnorodność smaków i aromatów
Wielbiciele kawy doskonale wiedzą, że nie ma jednego, uniwersalnego smaku kawy. Różnorodność gatunków kawowych, metod...
Kabanosy, pierogi i podudzie z kurczaka – sprawdź produkty Konspol
Szukasz produktów, które będą zdrowym dopełnieniem Twoich posiłków? Chcesz, aby były pełnowartościowe, a równocześnie...
Potrzeby kaloryczne u zdrowego 13 latka – ile powinien jeść?
Odżywianie to temat powszechny, wydawać by się mogło nawet banalny, a jednak nadal dość kontrowersyjny. Szczególnie...
Dlaczego warto pić syrop z czarnego bzu?
Syropy pozwalają zachować smak owoców sezonowych i cieszyć się nim podczas długich, zimowych miesięcy. Atutem syropów...
Pomidor koktajlowy kcal – czy pomidorki koktajlowe rzeczywiście są wskazane na diecie?
Każdy z nas obecnie zwraca ogromną uwagę na to, co "ląduje" na naszych talerzach. Szczególnie zauważamy to, że...
Kalafior – jak gotować, jak podawać oraz z czym łączyć
W jaki sposób gotować kalafior? Kalafior można gotować na dwa różne sposoby. Można zdecydować się na ugotowanie...
Jak ugotować kalafiora, by podbił on nasze podniebienia?
Kalafior to jedno z popularniejszych warzyw, które dodatkowo wyróżnia się wysoką zawartością składników odżywczych....
Pokrzywa (nad)zwyczajna. Wzmacnia, pielęgnuje, odgania złe moce i … dobrze smakuje!
Nieczule określana chwastem, roślina o sercowatych liściach pokrytych parzącymi włoskami, znana jest od wieków ze...
Jak obierać ananasa i jak go kroić?
Słodki, ociekający sokiem i przywodzący na myśl wspomnienia i obrazy tropikalnych plaż. Jednak jak obierać ananasa, by...













